När kommer skatteåterbäringen 2017?

“Prisa Gud, här kommer skatteåterbäringen” är en mening från den tecknade filmen Robin Hood, som återkommer varje år när våren nalkas. Många känner en lättnad i bröstet när deklarationspappret dimper ner i brevlådan. Just för att många företag betalar ut mindre lön för att vara på den säkra sidan. Därför är det många personer som får återbäring år efter år och kan skatta sig lyckliga.

Under år 2017 har Skatteverket lanserat en ny tjänst som gör att de som har digital brevlåda kan se sitt skattebesked redan den 8 mars. Vilket resulterar i att man kan få sin skatteåterbäring redan vid påsk, i alla fall om man gör allt rätt. För det första gäller den tidiga utbetalningen endast om man har en digital brevlåda, samt att man inte vill göra några ändringar i deklarationen.

Genom att sköta deklarationen elektroniskt via antingen mobilen, datorn eller appen går det dubbelt så fort som vid pappersform. Legitimering sker via e-legitimation eller säkerhetskoder som man får av Skatteverket. Det går även bra att ta personlig kontakt med Skatteverket via telefon, sms eller genom att skicka in pappersformuläret. Då kommer inte utbetalningen att kunna genomföras i april, men ett tips är att kontakta Skatteverket om man är osäker.

Om du har skaffat en digital brevlåda innan den 1 mars 2017 får du en deklaration i PDF-fil runt den 8 mars. 29 mars måste all deklaration vara gjord och inskickad till Skatteverket, och godkänner gör man via sin e-legitimation. Den 5 april 2017 startar utbetalningarna till de som inte har gjort några ändringar i deklarationen. För de som har deklaration av bostad, företag och aktier får dock vänta med att få skatteåterbäringen till ungefär midsommar. Då måste man även ha deklarerat digitalt för att pengarna ska hinna komma till midsommar. Ett tips är att innan deklaration se över så att kontouppgifterna som är inskrivna på hemsidan är korrekta.

skatteåterbäring

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *