Lån med hög ränta

Möjligheten att ta lån ökar mer och mer i takt med att det dyker upp fler företag som tillhandahåller lån. Ett populärt sätt att ta lån på är bland annat sms-lån, vilket ofta leder till att man får ett lån med en högre ränta. Detta beror på att ett sms-lån ofta ska betalas tillbaka under en kortare period. Ett sms-lån tar man oftast vid de tillfällen då man inte behöver låna så mycket pengar, som t.ex. vid en oförutsedd utgift. Vid de tillfällen då man ska låna mer, som till exempel vid hus eller bilköp, är det vanligare att man tar ett lån med lägre ränta. Detta faller sig naturligt då man ska betala tillbaka under en längre period, oftast under flera år. Sms-lån betalar man av i en snabbare takt, det vanligaste är under ett par månader. Därmed blir räntan oftast högre.

Olika typer av lån

Det finns olika typer av lån som kan leda till en hög ränta. Privatlån är ett av dem, där räntorna ibland kan nå upp till hela 28 %, även om det hör till ovanligheterna. Har man planerat att ta ett lån med lite högre ränta kan det vara en god idé att amortera lånet snabbt för att det inte ska bli alltför dyrt i längden.

Undvika hög ränta

För att undvika att få en allt för hög ränta på sitt lån kan man som tidigare nämnts se till att betala tillbaka lånet snabbt, amortera. Ska man ta ett större lån kan det vara en bra idé att välja ett lån med lägre ränta då man kommer betala under en längre period.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *