Skillnad på kreditlån och sms-lån

Kreditlån

När du är osäker på hur mycket pengar du egentligen behöver låna rekommenderas det att du tar ett kreditlån. Detta är för att du betalar endast för den summan du har använt. Då ligger den oanvända summan kvar på kontot som reserveras tills du behöver den. Avbetalningen sker i den mån att du betalar 10% eller ungefär 500 kronor per månad för den använda summan om du har delat upp betalningen. Annars kan du betala hela summan med en gång, du får även välja ett eget förfallodatum. Det datumet kan vara antingen den 15:e varje månad eller den sista. När du väljer att ta ett kreditlån har du också pengarna direkt på ditt konto. Det är också lägre ränta på kreditlån än vad det är hos snabblån.

Sms-lån

Att ansöka om sms-lån är både smidigt och går snabbt. Du får upp ett besked på dataskärmen eller via sms om du är beviljad ett lån eller inte. Sen dröjer det inte länge förrän du har pengarna på ditt konto. Det rekommenderas att vända sig till din egen bank om du vill ha ett sms-lån utbetalat direkt. Skillnaden mellan sms-lån och kreditlån är att här ska hela summan av det belånade beloppet betalas tillbaka. Dock gäller det att noga ta reda på återbetalningstiden samt räntan då det kan vara höga lånekostnader.

Om du vet vad du ska använda lånet till och hur mycket du behöver rekommenderas sms-lån. Dock gäller det att du kan betala tillbaka då det kan bli rätt dyrt i längden. Tiden för återbetalning är oftast 90 dagar, sen kan du förlänga lånet men då tillkommer det oftast en kostnad. För dig som inte riktigt vet hur mycket du egentligen behöver låna är kreditlån det som passar bäst. Här har du som sagt en vilande summa pengar som du kan använda när du vill om du skulle behöva mer pengar. Det är lite mer flexibelt med kreditlån då du även kan välja återbetalningsdatum.

lana-pengar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *