Finansiera julen med ett snabblån

Det går med att säkerhet att säga att julen är en av de dyraste högtiderna man har i Sverige och kostnaden börjar redan i slutet på november. Vid första advent ska det ha pyntats och köpts nya gardiner och grejer. Därefter kommer Lucia och det ska bakas lussekatter och köpas lucialinnen. Efter Lucia så kommer egentligen den riktiga julstressen för det är nu det ska köpas julklappar, pyntas, bakas, lagas mat, köpas och kläs julgran, köpa nya julkläder och planeras vart man ska åka och fira jul och när. Det är en evig stress och pengarna räcker inte till. Att sedan nyår och ett nytt år följer tätt därpå gör stressen otroligt stor. Bara julmaten kan kosta mer än vad en normal månadskonsumtion kostar.

Hur ska man få pengarna att räcka till?

Efter noga räknande så inser många att julen kommer kosta mer än vad man hade tänkt sig eller vad man har råd med. Detta oavsett hur mycket man än väljer att plocka bort från ens lista. Då ställer sig många frågan hur man ska göra för att få pengarna att räcka till och det finns givetvis olika svar på frågan.

Det första man kan göra är att se till att man bara köper det nödvändigaste och i liten mängd. Behöver man ha all den mat man köper eller räcker det med bara något litet? Vad kan man plocka bort och vad är det ingen äter av? Detta gäller både mat samt bak och julgodis.

Nästa sak man kan fråga sig är om man behöver köpa något nytt eller kan man använda det man hade innan. Här kan man även fundera på julklappar, och om man verkligen måste köpa till alla. Kanske bara till barnen.

Om man verkligen behöver pengar så kan man finansiera julen med ett snabblån. Det ger en ökad inkomst av pengar för tillfället så att man kan köpa julmaten, julklapparna och få den där perfekta julen man verkligen önskade sig. Det man måste fundera på är om man har råd att betala tillbaks lånet samt den höga räntan inom 30 dagar efter låten är taget.

ekonomi-i-jul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *