Spartips för advent

Första advent närmar sig med stormsteg och det innebär att man vill pyssla och pynta hemma men det kanske inte alltid är så att man vill lägga ner jättemycket pengar på pyntandet. Det finns en hel del saker man kan göra själv som kan göra det riktigt fint hemma utan att det behöver kosta en massa pengar.

Återanvänd

Det bästa sättet är kanske att återanvända gamla saker. Vad hade man förra året? Det är mycket som man har ett år och sedan tröttnar på och inte återanvänder, vilket man bör göra. Eller så kan man gå över vad ens gamla mormor hade som hon inte längre vill ha kvar.

Byt med vänner och familj

Det kan vara så att man har julsaker och adventssaker som man inte vill ha kvar längre men som kanske någon annan vill ha. Då kan man byta med vänner och familj. På så sätt blir man av med lite gammalt, får in lite nytt och sparar pengar. Det är även ett perfekt tillfälle att sitta ner och prata med sina vänner.

Pyssla själv

Ett av de bästa tipsen för att spara pengar i advents och jultid är att göra saker och ting själv. Genom att gå ut så kan man sampla ris, kottar, rönnbär och mossa som man torkar och använder till en snygg dörrkrans eller till adventsljusstaken eller bara som dekoration.

Fruktskal från till exempel apelsin är både en snygg inredningsdetalj och den avger en underbar fräsch doft. Många fruktskal kan användas som dekoration och för att ge en härlig doft hemma.

Om man är extra händig så kan man göra andra saker själv. Tomma rullar från toapapper är något man kan återanvända. Skär dem i tunna ringar och så kan man limma ihop dem till stjärnor som man sedan målar. Det går utmärkt att spraymåla dem. Detta är ett fint pyssel som ser nytt och dyrt ut.

advent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *