M vill stoppa smslån

När Smslån först kom så såg många det som ett oerhört snabbt och smidigt sätt att få pengar och ha råd med att köpa sig de saker de vill. Det var då i första hand unga personer och personer som var i en svår ekonomisk situation som använde sig av denna typen av lån. Detta för att det enda man behövde göra var att skicka iväg ett sms och inom några minuter hade man pengarna på sitt konto, i regel mellan 500 och 3000 kronor. Räntorna var höga och det var många som inte kunde betala tillbaks.

Genom åren så har allt fler tagit smslån för att det är så enkelt att få lånen och man inte tänker på den höga räntan som tillkommer. Ett smslån ska betalas tillbaks inom 30 dagar. Det är många som inte har råd med detta så allt fler har hamnat hos kronofogden och fått betalningsanmärkningar på grund av smslån. Många unga börjar idag sina liv med skulder och betalningsanmärkningar på grund av smslån. Detta har gjort att flera politiker och politiska partier har ifrågasatt hur etiskt det är med smslån och företagen bakom dessa.

Det har gått så långt att ett av Sveriges största politiska parti, Moderaterna, vill stoppa och förbjuda smslån och göra detta i lagen. Det vill göra detta för att undvika att fler hamnar i en svår ekonomisk situation som är svår att ta sig ut från. De vill också förbjuda dem eftersom det är inte bra för den svenska ekonomin. Genom att stoppa smslån så hjälper man folk ekonomiskt och man hoppas på att antalet personer hos kronofogden ska minska, framförallt att unga personer inte ska hamna där innan deras vuxenliv ens ha börjat.

sms lån

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *